Dierenpension De Stolpen

“Een dag uit het leven van ons als pensionhouder”

Dierenvakantiecentrum De Stolpen

Om u duidelijker te laten zien hoe ons bedrijf werkt zullen wij u 1 dag mee laten lopen met onze werkzaamheden. Wij nemen daarvoor een drukke dag

Elke dag, dat betekent 365 dagen per jaar staan wij om 7.00 op, om na een bak koffie onze gastdieren te gaan verzorgen. Dit betekent dat wij rond 7.30 beginnen met de honden. In drukke periodes hebben wij ong. 40 a 45 honden te gast. Alle honden gaan de buitenkennels in, wij kijken tegelijk of ze vrolijk zijn of anders dan de dag ervoor en vervolgens worden ze in groepen of apart op de speelvelden gezet. Dit gaat uiteraard gepaard met opgewondenheid, dus geblaf. Wij maken de vergelijking met een schoolplein, waar pauze is: kinderen moeten dan ook hun opwinding kwijt.

Nu kunnen wij alle binnenkennels schoonmaken met kennelreiniger of ontsmetting. Alle voerbakken worden opgehaald, de drinkbakken leeggegooid en de dekens en manden nagekeken op vieze of natte dekens. Is dit het geval dan krijgen ze een schone deken. Ondertussen houden wij de honden in de gaten, altijd opletten, dat er geen ruzie ontstaat en wij wisselen de groepen, die daarna los mogen, zo krijgt elke hond zijn loslooptijd en aandacht.

Dierenvakantiecentrum De Stolpen

Vanaf 8.30 is een van ons de kennels achter de receptie aan het reinigen, omdat u als klant dan uw huisdier kan brengen of halen. Het werk gaat dan echter gewoon door. Wij helpen onze klanten, proberen met iedereen een praatje te maken over het huisdier en melden ook dingen die opgevallen zijn bij ophalers of als er een dier niet lekker is geweest, wat wij hebben gedaan of wat er misschien moet gebeuren. Helaas kan er altijd wat gebeuren tijdens het verblijf, meestal zijn dit geen ernstige zaken. Mocht dit wel het geval zijn, pas dan wordt u op uw vakantieadres gebeld of via een eventueel 'nood'nummer.
Als de kennels klaar zijn worden de voer en drinkbakken gewassen,de was gedraaid en rond 9.30 gaan de honden zo langzamerhand hun binnenkennel weer in en komt er rust. Wij kunnen u verzekeren, dat als de honden binnen zijn er over het algemeen geslapen wordt. Daarom is het voor ons van groot belang, dat u als eigenaar op tijd komt en niet later, onze honden zitten in een strakke regelmaat, daar functioneren zij en wij het beste op en werkt de onrust het minste in de hand.
Dus iedereen is op tijd gekomen, ons voorhek gaat op slot en wij beginnen aan het ontbijt voor onze gasten. Dit betekent dat wij 45 bakken moeten vullen en waar nodig medicijnen en dieetvoer moeten geven. Het is altijd leuk om te voeren, wij kennen weinig problemen met slechte eters. Als alles dan tevreden zit te wezen, is het rond 10.00 en tijd voor koffie. Meestal wordt er dan ook veel gebeld voor nieuwe boekingen, dit gaat ook gewoon door.

Dierenvakantiecentrum De Stolpen

Na de koffie is het tijd voor het verdere werk, de kattenkamers (die tussendoor al gecontroleerd zijn) zijn nu aan de beurt. Alle kattenbakken worden verschoond, de plankjes gesopt, gestofzuigd en gedweild. Ook de katten krijgen natuurlijk allemaal hun aandacht. Tijd voor de buitenverblijven van de honden. Wij beginnen zoals dat heet met poepscheppen, de ontlasting verdwijnt helaas niet vanzelf. Als dit gedaan is spuiten wij alle velden en buitenkennels met de hogedrukreiniger schoon, wij kunnen dan gelijk zien of de ontlasting goed is. Daarna zijn de kleine gasten aan de beurt, vaak zijn dit in de zomer de konijnen. Zo, nu is het rond 12.30 en wordt de tijd voor onszelf, dit houdt in, even eten, boodschappen doen, het eigen huis en tuin e.d. Tot ong. 15.30 blijven de honden op rust en dit hebben zij echt wel nodig, zij maken toch andere dingen mee dan thuis en wij willen geen afgeleefde honden naar huis sturen. Meestal zijn ze toch al wat vermoeider door alle indrukken en veel spelen. Dus 's middags gaan zij weer naar buiten, eigenlijk het programma van 's ochtends, wij lopen alle kennels na en verwachten u als klant tussen 16.30 en 17.30. Ook de katten worden weer gedaan, 'smiddags krijgen zij blikvoer, voor degene die dat lust. Avondeten wordt gegeven en dan is er rust.

Dierenvakantiecentrum De Stolpen

Onze laatste ronde maken wij rond 22.00 om er zeker van te zijn dat onze honden in orde zijn voor de nacht, controleren water en gezondheid, iedereen krijgt nog een koekje en zo eindigen wij onze dag.
Dit was voor ons een gewone 'rustige'dag, elke dag kan anders verlopen, soms zijn er tussendoor ook bezoeken aan de dierenarts, als wij dingen echt niet vertrouwen. Soms komen er nieuwe klanten die graag eerst willen kijken voor zij hun gezinslid in handen van een vreemde achter laten. U ziet, wij hebben een hartstikke leuk beroep, zeker als de zon schijnt, maar ook met windkracht 9 en regen zullen wij de dieren toch moeten verzorgen.

Wij hopen, dat u nu een indruk heeft, hoe een dag werkt, dat uw huisdier niet de enige is en dat wij met liefde onze gastdieren verzorgen. Rest ons nog te zeggen, dat wij een klein pension zijn, een groot pension kan zo'n 100 tot 200 honden herbergen, maar dit willen wij niet, wij willen contact houden met onze dieren, het blijft een verantwoordelijkheid.
Wij willen al onze klanten bedanken voor hun vertrouwen in ons, wij blijven ons best doen.

Silvia en Arnold Reuter